Teleurstelling: Etos Baked Eyeshadow

Ik liep in de Etos en besloot om eens goed te kijken wat het eigen merk van de Etos aan lente producten had. Mijn oog viel op dit prachtige kleurtje, roze met wit en subtiele gele glittertjes. De snelle swatch in de winkel was ook goed, zachtroze. Ik hoopte dat ik het product niet alleen als oogschaduw maar ook als blush zou kunnen gebruiken. Maar zoals je al kon zien, was ik niet erg enthousiast.

Allereerst vond ik de verpakking al een beetje knullig. Het kwastje zit op een rare manier vastgeklikt in deksel. Ik kreeg ‘m er met geen mogelijkheid uit, en áls dat dan is gelukt zit er zo’n rare knik in dat het ook niet echt goed werkt – lees: niet – om daarmee de oogschaduw aan te brengen. Maar goed, ik heb mijn eigen kwasten, dus dat vormde niet echt een probleem.

Dan dus de oogschaduw zelf. Ik vond het er echt prachtig uit zien! Ook toen ik thuis swatches op m’n arm maakte kwam er een subtiele roze kleur vanaf. Maar daar had ik wel echt een paar laagjes voor nodig. Boven zie je een dun aangebrachte swatch, onder een wat dikkere.

Ik dacht nog steeds dat ik het ook wel als blush zou kunnen gebruiken, mooi meegenomen! Maar eenmaal op m’n oog… Niet mee te werken. M’n kwast pakt de oogschaduw gewoon niet goed op, en je ziet het nauwelijks zitten. Het lijkt eerder een zachte huidskleur dan een oogschaduw. Ook met een blushkwast wilde het niet lukken. Door de bewolking later zat een goede foto van m’n oog er niet in, maar je had toch niets zien zitten. Zo jammer!Ik vind 4.99 ook nog best prijzig voor een huismerk mono, maar vond het de moeite waard omdat het er echt veelbelovend uit zag. Over de eerdere baked shadows van de Etos heb ik wel goeds gehoord, maar dit is echt niets. Er zijn nog andere kleuren, misschien werken die beter. Deze zal ik helaas niet vaak gebruiken. Ik vind het echt heel jammer, ik hoopte zo dat ik weer eens een goede ‘budget’ ontdekking had gedaan!

Kennen jullie deze oogschaduws al? Hebben jullie dezelfde ervaring ermee?

Getagged , , , , , , , ,

16 thoughts on “Teleurstelling: Etos Baked Eyeshadow

  1. Louna Beauty schreef:

    Ja… ik heb ervaring. Zelf ben ik niet echt tevreden. vind sowieso de make-up erg kruimelig enzo. jammer..

  2. begirlish schreef:

    Jammer zeg..

  3. beautybootable schreef:

    Spijtig dat hij in de winkel wel leuk is, en dan thuis niet meer … En het kleur ziet er ook écht leuk uit. Ik heb zelf geen ervaring met Etos, en misschien maar beter, als ik dit zo lees 🙂

  4. BeautyGlitter schreef:

    Het is wel heel jammer, het kleurtje zag er mooi uit! Ik heb wel gehoord dat Essence goede baked eyeshadow heeft, ben er benieuwd naar 🙂

  5. Miriam schreef:

    Wat jammer dat het zo’n teleurstelling is!

  6. CreaBeaBlog schreef:

    Thanks voor de waarschuwing! Zal er aan denken de volgende keer dat ik bij de Etos ben!

  7. arletta schreef:

    Balen van de kwalitieit! het had anders echt een mooie subtiele kleur kunnen zijn!

  8. Sandra schreef:

    Dat is jammer, hij zag er heel mooi uit!

  9. Accessory schreef:

    Jammer hoor want hij ziet er wel mooi uit

  10. BeautyChef schreef:

    Wat jammer zeg, hij ziet er heel erg mooi uit! Dan is 5 euro echt heel erg veel voor zoiets.. Jammer!

  11. Simone schreef:

    Jammer, ik heb er ook mee in mijn handen gestaan.
    Chica de Ahora

  12. Babs schreef:

    Ik heb de bruine , bevalt prima, met aplicator aanbrengen, niet m e kwastje.

  13. Daphne schreef:

    Balen zeg! Hij ziet er namelijk wel erg mooi uit 😦

  14. Eline schreef:

    Ik vind alle make-up van etos teleurstellend, oogschaduw die een hele andere kleur geeft bij het aanbrengen, nagellak die snel uitdroogt. Ik koop er ook niks meer, je kunt beter catrice of essence kopen denk ik 🙂

    • glamblogmadeli schreef:

      Ja, klopt inderdaad! Ze proberen het wel, nu zijn er ook weer lipstains uit enzo. Maar niemand is er echt enthousiast over geloof ik. Catrice en Essence zijn net zo goedkoop, en daar zitten echt pareltjes tussen!

Plaats een reactie