Parfum – Alien Essence Absolue

“Een magisch parfum met amber, bloemige en vanille noten, gevangen in een flacon die net zo waardevol is als een druppel goud.” Zo wordt Alien Essence Absolue beschreven op de website van Thierry Mugler (www.mugler.com).

Nou, bij ‘bloemig’ en ‘vanille’ zou ik normaal gesproken al lang en breed zijn afgehaakt. Ik ben niet zo van de bloemige en zoete parfums. Ik ben sowieso lastig qua geuren. Maar als ik de LINDA doorblader, zie ik plotseling deze advertentie mét sample. Ik verwijder het plastic stickertje en my god, dat ruikt lekker. Ik sla stijl achterover en druk het in parfum doordrenkte sampletje op mijn pols. Vervolgens zit ik vijf minuten als een verslaafde aan mijn pols te snuiven. Ik zeg zelfs hardop: “wat is dit lekker…..”.

Ik ben verbaasd dat ik dit zo lekker vind, ik ben normaal echt niet van dit soort noten in parfums. Maar dit… dit is echt comforting. Essence Absolue ruikt heer-lijk en ontzettend zwoel en warm. Dit is een geur die ik over al m’n sjaals zou sprayen, zodat ik in de bus, op de fiets of in college kan wegdromen. Nou, dan ben je een winner hoor, als geur.

De volledige geurnoten van Alien zijn:

  1. sambac jasmijn, heliptroop, zonnebloemen en iris
  2. kasjmierhout, mirre, balsamico en musk
  3. Witte amber en vanille

Eerlijk is eerlijk, de geur ruikt wel echt zoals de verpakking doet vermoeden. Zwoel, en behoorlijk zwaar. Het kleine sampletje op m’n pols staat denk ik gelijk aan één klein spraytje, en ik ruik de geur nu behoorlijk sterk. Zuinig in gebruik, dus dat is fijn. Zeker niet teveel van sprayen, dan ben je zo’n riekende dame in de trein. Het is het soort parfum waar je echt hoofdpijn van kan krijgen als je er te wild mee sprayt. Houd het dus simpel. Een spray per keer, dan gaat die 30 ml behoorlijk lang mee.

Douglas en Ici Paris XL verkopen Essence Absolue 30 ml voor €70,46 en 60 ml voor €97,92.  Ouch! Dat zal hem niet worden deze kerst. Wat ik wel zeker weet, is dat ik bij de Douglas om een testertje ga vragen. En die ga ik dan koesteren totdat ik de centen bij elkaar heb geschraapt. Man man, wat ruikt dit lekker. Ik ben om. Gaat dat ruiken.

Advertenties
Getagged , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: