Gedroogde poeder: wat te doen!

Ziet het er niet ontzettend raar uit? De rand lijkt wel uitgedroogd. Wat is er nu precies aan de hand?

Dit is nu de tweede poeder waarbij het gebeurd, en beide waren van Essence. Dit is de ‘mattifying’ poeder, daarvoor was het de poeder uit de skincare lijn, in de lichtblauwe verpakking.

Zoals je ziet is het duidelijk welk deel van de poeder ik het meest gebruik, daar heeft zich een mooi kuiltje gevormd. Met dat deel van de poeder is ook verder niets aan de hand, er komt nog net zoveel product vanaf als eerst.

Het probleem zit ‘m in de rand er omheen. Die is helemaal donker en uitgedroogd! Dat stuk heb ik praktisch niet aangeraakt met m’n brush, dus waarom ziet het er dan zo gek uit? Ik heb de poeders allebei altijd netjes dicht gedaan en heb er niks aan gedaan. Ik vind het zo apart!

Van de verdonkerde rand komt ook helemaal geen product meer van af. Op de foto heb ik de ‘goede’ (rechter vinger) en de ‘slechte’ kant (linker vinger) van de poeder geswatched. Zie je het verschil?


Het is niet echt een groot probleem, want de goede kant is nog te gebruiken, maar ik vind het toch wel apart. Maar gelukkig, er is ook een oplossing! De droge bovenkant is er namelijk vanaf te wrijven/schrappen. Kijk wel uit dat je de poeder niet kapot maakt!

Maar dan nog vraag ik me af of dit aan mij ligt. Ik had dit artikel namelijk weken geleden geschreven maar niet gepost omdat ik het niet een heel goed artikel vind. Maahaar, nu heb ik sindskort het Maybelline Mat Powder en daar gebeurde het alweer mee! Vandaar dat ik het nu toch alsnog plaats.

Ik vraag me inmiddels af of het misschien komt omdat ik soms mijn powder brush ook gebruik om mijn foundation mee in te werken. Misschien dat er dan toch een beetje vocht in de poeder terecht komt dat vervolgens uitdroogt? Benieuwd naar jullie mening/tips!

Advertenties
Getagged , , , , , , ,

14 thoughts on “Gedroogde poeder: wat te doen!

 1. beautybootable schreef:

  Kijk, dit vind ik nu eens een handig artikel! Goed dat je het poste!
  Nu. Ik heb nog nooit last gehad van droge poeder. Maar ik mix ook niet mijn foundation brush in mijn poeder. Hoe schraap je het er best af dan? Met je vingers?

  • glamblogmadeli schreef:

   Ja, ik heb het er af ‘gekrast’ met mijn nagel, en toen verder weggeveegd met een kwastje! Verdwijnt wel meteen heen hele boel product mee, daarna zag ik de pan. Maar wel weer bruikbaar nu!

 2. BeautyChef schreef:

  Wat gek zeg! Ik heb dit nog nooit gehad… Ik zou ’t ook niet weten. Wel balen zeg!

 3. Juudith schreef:

  Ooh appart zeg dat je dit krijgt!! Zou misschien best kunnen komen dat je je brush ook gebruikt voor je foundation dat het laagje wat niet gebruikt word het zo intrekt.. en de rest gebruik je dus gaat het weer weg.. I doenno hoor, maar het zou best kunnen!

 4. Juudith schreef:

  Ooh appart zeg dat je dit krijgt!! Zou misschien best kunnen komen dat je je brush ook gebruikt voor je foundation dat het laagje wat niet gebruikt word het zo intrekt.. en de rest gebruik je dus gaat het weer weg.. I doenno hoor, maar het zou best kunnen!!

 5. Jorinde schreef:

  Ik heb hier nooit last van!

 6. Beauty Koning schreef:

  Ik snap wat je bedoeld, dit heb ik ook vaak bij een stukje van mijn eigen poeder. Dat komt omdat ik met mijn poedersponsje, dat ding wat je erbij krijgt? Weet je wel? Daarmee depte ik de poeder op mijn gezicht, over mijn “vettige” foundation, de plekken komen daardoor. Zoals je al zei over je eigen poederkwast, misschien komt het daardoor?

 7. Louna Beauty schreef:

  Ja klopt.. het is een vettig laagje! .:D

 8. Paola schreef:

  Wat vreemd! Ik zou niet weten hoe het komt..

 9. Malou schreef:

  Wat raar.. Waarschijnlijk komt het doordat er wat foundation in is gekomen. Ik heb het zelf nog nooit gehad.

 10. Malou schreef:

  Oh, ik volg je 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: